Biologisch Eten

bed & breakfast moestuin

Biologisch Eten

‘Le potager’ ofwel de moestuin is inmiddels omgespit en voorzien van een goede humuslaag. Het is geen grote moestuin maar groot genoeg om iedere zomer een deel van onze groenten te kweken en te oogsten. De groenten zijn niet alleen gezond maar ook nog eens erg lekker.

De eerste zaadjes en kruiden plantjes kunnen de grond in. Te beginnen met radijsjes, wortelen en rode bieten. Verder zal ik er courgette, tomaten, snijbiet en prei in zetten. En de kruiden niet te vergeten: peterselie, thijm, rozemarijn.

Onze voeding levert ons lichaam energie en alle voedingstoffen die nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Hoe gezonder de voeding hoeveel beter een mens zich kan voelen. Gezonde voeding is voor mij dan ook een gevarieerde voeding die zoveel mogelijk van biologische afkomst is.

Naast de inkoop bij een lokale biologische winkel hebben we in de zomermaanden groenten uit onze biologische groentetuin. Evenals diverse kruiden. Bovendien hebben we heerlijke fruitbomen in de tuin waar u naar hartenlust uit mag plukken en eten natuurlijk. We hebben kersenbomen, perenbomen, appelbomen, perzikboompje, olijfwilgen en een mirabelboompje.