Activiteiten

Het natuurpark ‘du Morvan’ kenmerkt zicht door bossen, meren, heuvelachtig landschap, beekjes en bergen. Welke van onderstaande activiteiten u ook onderneemt, u zult genieten van de prachtige flora en fauna die deze regio te bieden heeft.

procedure-header-image

Mountainbiken

Indien u er graag met de mountainbike op uit trekt, dan zult u hier zeker ook genieten van de mogelijkheden die het natuurpark u biedt. In de omgeving zijn vele zogenaamde VTT (Vélo Tout Terrain) routes uitgezet en gemarkeerd.

Wandelen

‘Parc du Morvan’ is een wandelgebied bij uitstek. In de directe omgeving kunt u prachtig wandelen en genieten van het groen en de vele vogels (buizerd, vlaamse gaai, hop etc.). De hop was afgelopen voorjaar regelmatig te gast in onze tuin.

Als u geluk hebt ziet u eekhoorns en kunt u zelfs reeën tegen komen.

Vauit de chambre d’hôte loopt u zo de ‘campagne’ in en kunt u kleine of grotere wandelingen maken van een half uur tot anderhalf uur. Verder zijn er diverse brochures en kaarten van wandelroutes aanwezig uit de omgeving.

 

activiteiten - wandelen

paardrijden

Paardrijden

Indien u van paardrijden houdt, dan kunt u terecht bij Duitse vrienden. Zij hebben op een half uurtje rijden een Domaine (Domaine Montchenis) waar het mogelijk is om paard te rijden in het ‘Parc du Morvan’. Er wordt op ecologische wijze gereden, dat wil zeggen wel met een zadel maar enkel met een halster. Ik ga zelf regelmatig rijden en geniet van het de weiden, de bossen en de vergezichten. Meestal zijn het kleine groepjes van 3 tot 6 personen. Wel is (beperkte) rijervaring een vereiste.

Zwemmen

Er zijn diverse meertjes in de buurt waar het lekker toeven is om bv. te picknicken en waar je heerlijk kunt zwemmen.

Op ongeveer een uur rijden ligt een groot recreatie meer, Lac des Settons. Hier kunt u zonnen op een van de strandjes, zwemmen en zijn er diverse watersportmogelijkheden waaronder het huren van een waterfiets.

waterfietsen1

Kanoën

Kanoën

In het dorpje Etang sur Arroux op 9 km afstand loopt de rivier de Arroux. Het is mogelijk per kano 11 kilometer met de stroom mee peddelen tot aan Saint Nizier sur Arroux. De rivier loopt dwars door het groene landschap en u kunt onderweg genieten van de vogels, de koeien en het kabbelende water. U eindigt bij een leuk strandje aan de rivier waar u weer per auto wordt opgehaald.

Marktbezoek

Zoals in zovele Franse plaatsen heeft ook Autun, op ongeveer 20 minuten rijden, een gezellige markt op woensdag en vrijdagochtend.

De vrijdag markt is de grootste waarbij u vooral de groente,- en kaasmarkt onder de mairie (het gemeentehuis) niet mag missen.

marktbezoek1